Merhabalar,
Cumhuriyetimizin 92. yılı kutlu olsun! Atamızın ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygı ile anıyoruz. Bize emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak Atam!
Bugünün anlam ve önemine özel en sevdiğim tatlı tarifini sizinle paylaşmak isterim. İkram ettiğiniz her kişiden büyük övgüler alacaksınız, benden söylemesi.. :)
Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 125 gram margarin
- 3 tane yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket dr. oetker hazır çikolata sosu
Küçük bir teflon tencereye suyu ve margarini koyun margarin eriyene kadar pişirin. Üzerine unu ekleyerek iyice karıştırın topaklanmaması için. Bir taşım pişirdikten sonra ocağın altını kapatın 15 dk kadar hamurun soğumasını bekleyin.
Hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıp hamura yedirelim. Burada püf noktası bir yumurtayo kırıp yedirin daha sonra ikinci yumurtayı ve üçüncü yumurtayı da kırıp yedirelim. İyice karıştırdığımız hamuru tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye birer tatlı kaşığı hamurdan bezeler halinde alıp tepsiye dizelim. Daha önceden ısınan fırına 180 derecede kabarıp kızarana kadar pişirelim.
Bu sırada hamur içi kremasını hazırlamaya başlayalım. Vanilya hariç diğer malzemeleri sos tenceresine alarak pişirin muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz. Hafif ılındıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Fırından çıkan profiterol bezelerine kremayı sıkma torbası yardımı ile içlerine sıkalım eğer sıkma torbanız yok ise çay kaşığı yardımı ile hafif delikler açarak içlerine kremayı yavaş yavaş boşaltalım.
Tüm profiterolleri krema ile doldurduktan sonra hazır çikolata sosunu hazırlayıp profiterollerin üzerine dökebilirsiniz. Servise hazır afiyetler olsun, sevgilerle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder