Sayfalar

23 Ekim 2015 Cuma

Selinin Dünyası / Bol Köpüklü Türk Kahvesi




           Hayırlı Cumalar!

      Bugün hicri takvime göre Muharrem ayının 10. yani Aşure günü.. Hem Aşure gününüz rahmeti, bereketi
hem de cuma gününün fazileti bir araya toplanmıştır.. '' Her kim Aşura günü malından bolca harcarsa, Allah-ü Teala senenin diğer günlerinde ona bolluk ihsan eyler.'' (Beyhaki)
    Cenab-ı Allah bizleri iyilikten, güzellikten ayırmasın, Aşure günümüz mübarek olsun..


                    Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmak İçin Püf Noktalar






  •     Kahvenizi, soğuk içme suyu ile yapın. Su ne kadar soğuk olursa o kadar köpürecektir.
  •     Tek kişi için bir fincana bir silme tatlı kaşığı kahve koyun.
  •     Cezveyi ocağa koymadan önce bir tur karıştırın.
  •     Kahvenizi, kısıt ateşte kabarana kadar hiç karıştırmayın.
  •     Kabarmaya başladığında tatlı kaşığının yardımıyla köpüğü fincana alın.
  •     Kahveyi bir kez daha kabarana kadar ocağa koyun.
  •     Bir kez daha kaynadıktan sonra fincanınıza yavaşça dökün. 
             
            En güzeli püf noktası ise dostlarınız ile birlikte keyifle yudumladığınız kahve. Boşuna kırk yıl hatırı var demiyorlar. Afiyet olsun :)

           
                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder