Balık Sezonu Açılmıştır!
Balık sezonu açılır açılmaz, geleneksel 1. hamsi tava günümüz başladı. Çalışan bayanlar için balık biraz yorucu gelebilir ancak artık çok kolay. Bütün balıkçılar istediğinizde balıkları ayıklıyor size de sadece pişirmesi kalıyor. Bence bu işi ne kadar Karadenizliler becerse de, Karadenizli olmayan arkadaşım Sevil'de bu işi hakkıyla bizim için yaptı.
Malzemeler
- 3 kg ayıklanmış hamsi
- 1 paket mısır unu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ayıklanmış hamsileri güzelce yıkayıp süzgeçte süzüyoruz. Mutfak tezgahının üzerine temiz bir kağıt serip üzerine mısır ununu koyuyoruz. Hamsileri teker teker mısır ununa buluyoruz, dilerseniz bu aşamada una baharat, tuz ekleyebilirsiniz. Diğer yandan balık tavasına sıvı yağımızı döküyoruz. Hafif yağ kızdıktan sonra tavanın altını kapatıp hamsilerin kuyrukları iç tarafa bakacak şekilde diziyoruz. Tekrar altını açıyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz. Ön yüzü piştikten sonra tavanın boyutuna göre düz bir kapakla hamsileri ters çeviriyoruz, üstte kalan kısmının da pişmesini sağlıyoruz. Hamsilerin her iki yüzü de kızardıktan sonra sıcak servis edebilirsiniz.
Tarif ve bizim için hazırladığı mükemmel sofra için Sevil Bulut'a teşekkürlerimi iletiyorum..
http://blogcuselish.blogspot.com.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder