Merhabalar,
Bugün sizler için yapmaktan keyif aldığım, hem buzluğa atıp saklayabileceğiniz hemde sıcak sıcak pişirip yiyebileceğiniz besleyici Atom Kurabiye tarifimi paylaşmak istiyorum..
Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı yoğurt
- Kıvam alana kadar un
- Kabartma tozu
- Vanilya
İç Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 0,5 su bardağı şeker
- 5 kuru incir
- 5 kuru kayısı
- 1 elma
Üzeri İçin Malzemeler
- 1 yumurta akı
- 1 kase fındık içi
- pekmez
Kurabiyenin iç malzemelerinden başlayarak, elmaları rendeliyoruz, kuru kayısı, kuru üzüm ve incirleri suda 10 dakika bekletin daha sonrasında küp küp doğrayın. Hazırladığımız iç malzemeleri bir tencerede buluşturun, üzerine şekeri ve suyu koyun malzemeler suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Kurabiye hamuru içinde yoğurma kabınıza margarini, sıvı yağı, yoğurdu ve kabartma tozunu yoğurmaya başlayın homojen kıvam aldıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Oluşturduğumuz kurabiye hamurlarından, avuç içi büyüklüğünde bezeler oluşturun, yuvarlayın bastırarak içlerini düzleştirin, içlerine oluşturduğumuz meyve karışımından birer kaşık koyun ve üzerlerini kapatıp yuvarlayın. Oluşturduğumuz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine, önce yumurta akına sonra pekmeze, daha sonrasında fındığa batırıp yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 - 35 dakika pişirin. Dilerseniz pişirmeden önce buzdolabı poşetlerine yerleştirip, buzluğa koyabilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz. Sevgilerle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder