Selamlar,
Lezzeti harika, yapımı oldukça basit. Her evde bulunan malzemelerle yapılabilecek en güzel tatlılardan birisi. Sizde bizim gibi reçel ile peynirin, tatlı ile ayranın uyumsuz uyumunu seviyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
- 6 - Adet Milföy Hamuru
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 paket vanilya
- 2 adet muz
- Pudra şekeri
Tatlının önce muhallebisini hazırlıyoruz. Bunun için vanilya hariç tüm malzemeyi küçük bir tencerede koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Bu muhallebi koyu kıvamlı olacak. Ocağın altını kapatınca vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Milföyleri dolaptan çıkartılıp biraz yumuşamasını bekliyoruz. Her bir milföy hamurunu ortadan ikiye kesip toplam 12 adet dikdörtgen parçalar elde ediyoruz. Tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan milföylerin soğumasını bekliyoruz.
Soğuyan dikdörtgen parça halindeki milföylerin ortalarını keserek ayırıyoruz, içlerine bir kaşık muhallebi ve muz dilimleri ekliyoruz ve muzların üzerine birer parça daha muhallebi koyarak üstlerini kapatıyoruz, tüm milföyler içini bu işlemi tamamlayıp bitiriyoruz. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun, sevgilerle! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder