Sayfalar

26 Kasım 2015 Perşembe

Selinin Dünyası / Patlıcanlı Tepsi Kebabı


       

                     Merhabalar, yöresel bir yemek tarifi ile karşınızdayız.

    Köfteyi standart haliyle yemekten sıkıldıysanız, bu tarif ile ailenize değişik bir tat sunabilirsiniz.. :)



 
                   Malzemeler

  • 1 kilogram patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 1,5 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Sıvı yağ
  • 3-4 adet domates


          Köfteyi hazırlayarak tarifimize başlayabiliriz. Soğanlarımızı rendeleyip üzerine kıyma, baharatlar ve salçayla birlikte yoğuralım. Yoğurduğumuz köfteyi ceviz büyüklüğünde bezeler haline getirelim.
       
  Patlıcanları halka halka doğrayın, yağladığımız tepsiye bir patlıcan bir köfte şeklinde sırasıyla dizelim.
Tepsinin ortasına yine aynı şekilde aralarına köfte koyalım. Üzerine sıvı yağ ve tuz gezdirin. Hazırladığımız tepsiyi ben ekmek aldığımız fırından rica ederek 1 saat odun fırınında pişirttim. Ev fırınında pişirmek isterseniz 200 derecede suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz. Yanında lavaş ekmek ile servis edebilirsiniz afiyet olsun, sevgilerle.. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder